Jak nastavit CI/CD pipeline s Dockerem?
Zajímalo by mě, jak správně nastavit CI/CD pipeline s Dockerem, protože jsem v tomhle nováček a mám pocit, že je to trochu složitější, než jsem si myslel. Hlavně nevím, odkud začít. Mám nějaké základní znalosti o Dockeru, ale co se týká neustálého integrace a nasazení, tak jsem z toho docela zmatený. Používám GitHub pro správu zdrojového kódu a chtěl bych to propojit s nějakým nástrojem pro CI/CD. Zkoušel jsem už pár návodů na internetu, ale buď byly příliš stručné, nebo jsem si z nich stejně nic neodnesl. Jak to vlastně funguje? Jak by měly být jednotlivé kroky navrženy? Jaké nástroje byste doporučili? Mělo by to být něco jako Jenkins nebo Travis CI? A co ty kontejnery? Jak je do toho všeho zapojit? Potřebuju nějaký příklad nebo aspoň základní strukturu, abych si to mohl lépe představit. Někdo mi říkal, že je dobré mít i nějakou verzi pro testování a produkci, ale jak to všechno dát dohromady? Kdybych mohl dostat nějaké tipy nebo rady od těch, kdo s tím mají zkušenosti, byl bych fakt vděčný. Děkuju předem za jakoukoli pomoc!