Jak zabezpečit REST API před útoky?
Zajímalo by mě, jaké jsou nejlepší postupy pro zabezpečení REST API, když se snažím chránit své aplikace před různými typy útoků. Vím, že dneska je to hodně aktuální téma, protože s narůstající popularitou API se zvyšuje i počet útoků, jako jsou SQL injection, cross-site scripting nebo DDoS. Jaké metody byste doporučili pro ochranu před těmito hrozbami? Je třeba používat něco, jako je autentizace a autorizace uživatelů? Co si myslíte o použití tokenů, třeba JWT, pro zajištění bezpečnosti? A co šifrování dat v přenosu? Je HTTPS naprosto nezbytné, nebo stačí nějaká základní ochrana? Také by mě zajímalo, jestli existují nějaké nástroje nebo knihovny, které by mohly pomoci s implementací bezpečnostních opatření do mého API. Jaké máte zkušenosti s různými metodami testování bezpečnosti API? Měli jste někdy problém s nějakým konkrétním útokem a jak jste ho vyřešili? Každá rada by mi hodně pomohla, protože se snažím, aby mé služby byly co nejbezpečnější a uživatelé se nemuseli bát o své údaje.