Kdy se vyplatí používat hybridní cloud místo veřejného nebo privátního?
Zajímalo by mě, kdy je skutečně rozumné zvolit hybridní cloud jako řešení pro naše IT potřeby, a jak se to vlastně porovnává s veřejným a privátním cloudem. Vím, že veřejný cloud nabízí skvělou škálovatelnost a relativně nízké náklady, ale zároveň mám pocit, že s privátním cloudem máme víc kontroly a bezpečnosti. Ale co když potřebujeme kombinaci obojího? Jaké jsou vlastně klíčové výhody hybridního cloudu? V jakých situacích se vyplatí mít určité aplikace v privátním cloudu a jiné ve veřejném? Mám na mysli třeba firmy, které mají citlivá data nebo specifické regulace. A co výkon? Je hybridní cloud opravdu tak flexibilní, jak tvrdí některé společnosti? Jak se to projeví na nákladech a administraci? Přemýšlím i o tom, jaké technologie jsou pro hybridní cloud nejvhodnější a co všechno bych měl zvážit před přechodem na tento model. Nechci udělat chybu a investovat čas a peníze do něčeho, co nakonec nebude fungovat tak, jak jsem si představoval. Kdy tedy přejít na hybridní cloud a co vše by mělo být při rozhodování zohledněno?