Jak nastavím MFA na svém serveru?
Nedávno jsem začal přemýšlet o zabezpečení svého serveru a narazil jsem na pojmy jako dvoufaktorová autentizace, nebo zkráceně MFA. Zjistil jsem, že je to důležitý krok k ochraně před neoprávněným přístupem a různými útoky, které se v dnešní době dějí. Když jsem si o tom začal více číst, zjistil jsem, že existuje několik různých metod, jak MFA nastavit, ale nikde jsem nenašel konkrétní návod, který by mi pomohl na mém konkrétním serveru. Mám pocit, že by mi to moc pomohlo, kdybych věděl, jakým způsobem to udělat a jaké nástroje použít. Také bych rád znal nějaké tipy na to, jak vybrat ten správný druh dvoufaktorové autentizace, jestli používat autentizační aplikace, SMS kódy nebo něco jiného. Jaké jsou nejlepší praktiky pro implementaci MFA a co vše je potřeba mít na paměti? Jak se dá MFA nastavit na různé platformy jako Linux nebo Windows? Narazil jsem na několik článků, ale většinou byly dost technické a já se snažím najít něco srozumitelnějšího. Mohli byste mi prosím poskytnout nějaký jednoduchý průvodce krok za krokem, abych mohl začít? Děkuji za jakoukoli pomoc!