Co potřebuji k tomu, abych zprovoznil Multi-Factor Authentication?
Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, co všechno vlastně potřebuji k tomu, abych mohl zprovoznit Multi-Factor Authentication na svém serveru nebo v nějaké aplikaci? Slyšel jsem, že je to skvělý způsob, jak zvýšit bezpečnost, ale přiznám se, že nevím, kde začít. Musím mít nějaký speciální software nebo hardware? Je potřeba mít nějakou konkrétní verzi operačního systému nebo něco podobného? Jaké jsou vlastně ty metody dvoufaktorového ověřování, co si pod tím představit? Uvažoval jsem třeba o použití mobilní aplikace pro generování kódů, ale mám strach, jestli to nebude nějak složité na nastavení. Vím, že se dají použít i SMS nebo e-mailem posílané kódy, ale jak to vlastně funguje? Je lepší vybrat si jednu metodu před druhou? A co když zapomenu telefon nebo ztratím přístupové zařízení, jak pak budu moci získat přístup ke svému účtu? Taky by mě zajímalo, jestli je to komplikované na implementaci pro serverové prostředí a jestli se na to dá najít nějaký návod. Jak to máte vy, taky jste museli řešit podobné otázky při zavádění vícefaktorové autentizace? Předem díky za všechny rady a tipy!