Jak začít s Ansible? Jaké jsou první kroky?
Přemýšlím o tom, že bych chtěl začít používat Ansible pro automatizaci správy serverů a vůbec nevím, kde začít. Je to prý skvělý nástroj, ale tak nějak se mi nezdá, že bych měl potřebné znalosti nebo zkušenosti. Jaké jsou první kroky, které bych měl podniknout, abych se do toho dostal? Myslíte, že je dobré si nejdřív přečíst nějaké úvodní články nebo tutoriály? Nebo bych měl rovnou nainstalovat Ansible a zkoušet to naživo? A co třeba nastavení prostředí? Jaké operační systémy podporuje a jak se dá vlastně napojit na moje servery? Mám v plánu používat Ansible pro více serverů najednou, je to obtížné na začátku? Jak se vytvářejí ty playbooky, o kterých pořád slyším? Co všechno bych měl vědět ohledně inventářů a modulů? Opravdu je Ansible tak snadný, jak tvrdí mnozí, nebo se skrývá spousta detailů, které mi mohou komplikovat život? Udělal jsem si pár poznámek, ale pořád mám pocit, že mi něco uniká. Kdyby někdo měl tipy na zdroje nebo konkrétní návody pro úplné začátečníky, budu moc vděčný. Nechci se v tom ztratit a rád bych se do toho pustil správně od začátku.