Serverovny.cz/Fórum/Jak obnovit ztracená data po výpadku zálohy?

Jak obnovit ztracená data po výpadku zálohy?

Nedávno jsem čelil katastrofě, když se mi po výpadku systému ztratila spousta důležitých dat. Myslel jsem si, že mám všechno zálohované, ale bohužel, moje poslední záloha byla stará několik týdnů a některé soubory byly prostě nenávratně pryč. Teď se snažím přijít na to, jak je možné obnovit data, která se zdají být ztracená po tomhle výpadku. Existují nějaké osvědčené metody pro obnovu dat? Jaké nástroje bych měl použít? Je možné nějakým způsobem vyhledat soubory, které byly smazány nebo ztraceny během toho incidentu? Zkoušel jsem různé programy na obnovu dat, ale úspěch byl minimální. Jak bych měl postupovat, abych zvýšil šanci na úspěšnou obnovu? Je lepší obrátit se na odborníky na obnovu dat, nebo je možné to zvládnout i svépomocí? Jaké jsou nejčastější chyby, kterým bych se měl vyhnout při pokusu o obnovu po takovém výpadku? Všechny tipy a triky by měly být vítány, protože potřebuji každou šanci na návrat k těmto cenným datům. Děkuji předem za odpovědi.

157 slov
1.6 minut čtení
10. 6. 2024
Štěpán Rada

Ztráta dat po výpadku může být fakt frustrující. Zkus nejdřív zkontrolovat koš, jestli náhodou nejsou smazaný soubory tam. Pak můžeš vyzkoušet nějaký software na obnovu dat, třeba Recuva nebo EaseUS Data Recovery Wizard. Tyhle programy umí často najít i soubory, co jsi myslel, že jsou pryč. Důležitý je, aby ses snažil moc nepsat na disk, kde byly ty ztracený soubory, jinak je šance na obnovu menší. Pokud to budeš chtít zkusit sám, tak si přečti recenze na ty programy a vyber si ten, co má nejlepší hodnocení. Kdybys neměl úspěch, tak se neboj obrátit na odborníky – ti s tím mají víc zkušeností a lepší nástroje. Chyby? Nedělej paniku a nesnaž se to řešit hned prapodivnými metodami, to může situaci jen zhoršit. Měj trpělivost a doufej v to nejlepší.

129 slov
1.3 minut čtení
19. 1. 2025
Jitka Vondrová

Když se ztratí data po výpadku, je to fakt nepříjemný. Zkus nejdřív obnovit soubory z koše, pokud jsi je tam měl. Pak můžeš zkusit nějaký software na obnovu dat, jako Recuva nebo EaseUS Data Recovery Wizard. Je dobrý to dělat co nejdřív, protože čím víc pracuješ s diskem, tím víc šancí na přepsání ztracených dat. Pokud jsi už zkoušel pár programů a nic nefungovalo, neměl bys to vzdávat. Hlavně se vyhni instalaci nových programů na ten samý disk, to by mohlo být kontraproduktivní. Pokud máš opravdu cenná data a žádný software nepomáhá, možná by stálo za to oslovit odborníka na obnovu dat. Ti mají lepší šance na úspěch, ale bývá to drahý. Předtím ale zvaž, jestli to fakt stojí za to. A vyhnout se panice je důležitý, klidně si dej čas a zvaž všechny možnosti, než uděláš nějaké rozhodnutí.

139 slov
1.4 minut čtení
19. 1. 2025
Jan Volf
Serverovny.cz/Články/What-If scénáře
Scénář selhání zálohovacího systému: Jak obnovit data?Prozkoumejte různé scénáře selhání zálohovací strategie a objevte nejlepší postupy pro efektivní obnovu dat.
1000 slov
10 minut čtení
8. 2. 2024
Adam Veselý
Přečíst článek
Podobné otázky