Co všechno potřebuji pro nastavení cloudové infrastruktury pro online obchod?
Chtěl bych se zeptat, co všechno je potřeba k nastavení cloudové infrastruktury pro online obchod. Myslím, že to není jenom o tom mít hezkou webovou stránku a nějaké produkty na prodej. Zajímalo by mě, jaké konkrétní technologie a služby bych měl zvážit. Potřebuju nějaký server, nebo stačí jen hosting? Jaké jsou vlastně výhody cloudu oproti tradičním serverům? A co databáze? Jak ji správně nastavit, aby fungovala s mým obchodem? Přemýšlím i o bezpečnosti, takže by mě zajímalo, jaké bezpečnostní opatření musím mít na paměti, abych ochránil své zákazníky a jejich data. A co platby? Jakým způsobem integrovat platební brány do mého systému? Je důležité mít nějaký systém pro sledování zásob a objednávek? Jak to vše propojit dohromady, aby to fungovalo hladce? Uvítal bych jakékoli tipy a rady od někoho, kdo už má zkušenosti s tímto typem nastavení. Také by mě zajímal přehled nákladů – je lepší začít s levnějším řešením a postupně přidávat funkce, nebo investovat víc peněz dopředu do robustnější infrastruktury? Díky všem za pomoc!