Co dělat, když se mi database často seká?
Mám problém s databází, která se mi neustále seká a já už fakt nevím, co s tím. Používám nějaký open-source systém a v poslední době to začalo být dost frustrující. Pracoval jsem na nějakém projektu, a když se měním mezi tabulkami nebo když se pokouším o dotazy, tak to prostě trvá věčnost. Zkoušel jsem i optimalizovat některé dotazy, ale moc to nepomohlo. Napadlo mě, jestli by nemohl být problém v serveru nebo v nějaké konfiguraci databáze. Měl jsem dojem, že moje serverové zdroje nejsou přetížené, ale i tak to nějak nefunguje tak, jak bych chtěl. Zajímalo by mě, jestli někdo nemá podobný problém nebo jestli by mohl poradit, co s tím dělat. Mohlo by to být kvůli špatnému indexování nebo snad nějakým zbytečným datům, co tam mám? A co třeba nastavení připojení k databázi? Je tam něco, co bych měl zkontrolovat nebo upravit? Vím, že jsem možná něco přehlédl a rád bych slyšel názory ostatních nebo tipy na troubleshooting. Přemýšlím i nad možností migrovat na jiný server nebo použít jinou databázi úplně. Ale chci si být jistý, že to nebude problém na mé straně, než do toho vložím další peníze a čas. Děkuju za každou radu!