Jaký nástroj použít na automatizaci zálohování serverů?
Zdravím všechny, potřeboval bych radu ohledně zálohování serverů. Mám na starosti několik serverů, které běží na různých platformách a už nějakou dobu přemýšlím, jak efektivně automatizovat jejich zálohování. Uvědomuji si, že ruční zálohování je nejen časově náročné, ale také náchylné k chybám. Proto bych chtěl najít nějaký spolehlivý nástroj, který by mi s tím pomohl. Zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti s různými nástroji na automatizaci zálohování serverů. Co používáte vy? Je lepší zvolit nějaké komerční řešení, nebo jsou k dispozici i dobré open-source nástroje? Rád bych se dozvěděl o funkcích, které by měly být pro mě jako administrátora důležité. Například, jak dobře zvládají incremental backupy? Jaké mají možnosti restorace dat? Jak je to s podporou různých operačních systémů a cloudových služeb? Slyšel jsem něco o nástrojích jako je Bacula, Duplicati nebo Rsync, ale nevím, který z nich by byl pro mé potřeby nejvhodnější. Jaké jsou vaše názory na tyto možnosti? Jaké další faktory bych měl brát v úvahu při výběru vhodného nástroje pro automatizaci zálohování? Děkuji za všechny rady a tipy!