Jaký certifikát je nejlepší pro začátečníky v cloudové technologii?
Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat na něco ohledně cloudové technologie. Jsem úplný nováček a přemýšlím, že bych se do toho pustil trochu víc. Vím, že certifikáty jsou dneska dost důležité, když chcete pracovat v oblasti IT, ale je jich tolik a já vůbec nevím, který z nich by byl pro mě ten nejlepší. Hlavně bych rád začal s něčím, co je vhodné pro začátečníky. Slyšel jsem o různých certifikátech jako je AWS Certified Cloud Practitioner nebo něco od Azure, ale nedokážu si vybrat. Jaké máte zkušenosti? Co byste mi doporučili? Je lepší začít s nějakým certifikátem od Google nebo spíš od Amazonu? Jak moc je důležité mít vůbec nějaký certifikát na začátku? Mám pocit, že se do toho dostat s těmi všemi termíny a koncepty jako jsou virtualizace, kontejnery a správa dat může být docela složité. Myslíte si, že stačí jeden certifikát k tomu, abych se dostal na správnou cestu, nebo bych měl vzít více? Zajímalo by mě i to, jaké materiály a kurzy byste doporučili na přípravu na zkoušky? Děkuju moc za jakoukoli radu alebo tip!