Potřebuji k práci s AWS nějaké certifikace, nebo stačí zkušenosti?
Mám takovou otázku ohledně práce s AWS. Zajímám se o cloudové technologie a chtěl bych se posunout v oboru, ale nejsem si úplně jistý, jak moc důležité jsou certifikace. Vím, že spousta lidí má různé certifikáty, jako je AWS Certified Solutions Architect nebo Developer, ale nevím, jestli to opravdu hraje tak velkou roli. Mám už nějaké zkušenosti s cloudovými službami a pracoval jsem na menších projektech, které využívaly AWS. Myslíte si, že by mi tyto zkušenosti stačily na to, abych se ucházel o práci v nějaké firmě, nebo je lepší investovat čas a peníze do certifikací? Záleží to hodně na zaměstnavatelích? Jak reagují firmy na uchazeče bez certifikátů, kteří mají pouze praktické zkušenosti? A co třeba při pohovorech? Jsou otázky zaměřené víc na teoretické znalosti, nebo se spíš dívají na to, co člověk umí v praxi? Hrozně bych chtěl vědět váš názor na tohle téma, protože nevím, jestli se mám soustředit víc na získávání certifikátů nebo raději rozvíjet svoje dovednosti a získávat další zkušenosti přímo v praxi. Dík za radu!