Jaké nástroje na monitoring databází doporučujete?
Přemýšlím o tom, jaké nástroje na monitoring databází bych měl zvolit pro svůj projekt. Vím, že existuje spousta různých možností, ale mám pocit, že je těžké se v tom vyznat. Potřeboval bych něco, co mi pomůže sledovat výkon a dostupnost mých databází, ale zároveň bych oceníl i nějaké pokročilé funkce, jako třeba alerty při výpadcích nebo výkyvech v odpovědích. Zkoušel jsem už několik open-source řešení, ale narazil jsem i na komerční produkty, které slibují skvělé výsledky. Jaké máte zkušenosti s těmito nástroji? Co byste doporučili pro mySQL, PostgreSQL nebo třeba MongoDB? Je lepší jít do nějakého komplexního řešení, které pokryje víc databází najednou, nebo mít specializované nástroje pro každou z nich? A co třeba integrace s dalšími systémy? Dává smysl investovat do licencí za placené nástroje, nebo se dá spolehnout na bezplatné varianty? Jaké konkrétní nástroje jste vyzkoušili a co vám na nich přišlo nejlepší? Rád bych slyšel názory jak začátečníků, tak pokročilých administrátorů.