Co všechno potřebuji k automatizaci pomocí Ansible?
Když přemýšlím o automatizaci, tak mě napadá, co všechno budu potřebovat, abych mohl začít s Ansible. Jsem úplný začátečník v této oblasti a rád bych věděl, jaké jsou základní kroky, co se týče instalace a konfigurace. Jaké programy nebo nástroje musím mít na svém počítači? Mám používat Linux nebo to běží i na Windows? A co instance serverů, které chci spravovat? Musím mít na nich něco nainstalováno, nebo Ansible dokáže komunikovat s jakýmkoliv systémem bez speciálních úprav? Co je to vlastně ten inventář v Ansible a jak ho správně nastavit? Vím, že je to důležité, ale nevím, kde začít. Pak jsou tady ty playbooky – jak je napsat a co všechno do nich zahrnout? Můžu se inspirovat něčím už hotovým, nebo je lepší vytvářet všechno od nuly? A jak to vlastně funguje s moduly? Kde najdu seznam těch modulů a jak si vybrat ten správný pro svou potřebu? Vím, že dokumentace je důležitá, ale občas se v ní ztrácím. Je nějaký tip nebo trik, který mi může pomoci se do toho lépe dostat? Předem díky za každý příspěvek!