Jak mám zabezpečit databázi proti útokům?
Mám takový problém a potřebuji radu. Spravuji databázi pro svůj web a čím víc o tom čtu, tím víc se obávám, že by mohla být zranitelná vůči různým útokům. Existuje tolik způsobů, jakými by se do ní mohli hackeři dostat, že už nevím, kde začít. Zajímalo by mě, co všechno bych měl udělat pro to, abych ji pořádně zabezpečil. Je jasné, že hesla musí být silná a ideálně je měnit pravidelně. Ale co dál? Měl bych používat šifrování? Jaký typ šifrování je nejlepší pro databáze? A co firewally? Mám investovat do nějakého speciálního firewallu pro databázi nebo mi stačí ten, který mám na serveru? Co třeba aktualizace? Jak často bych měl provádět aktualizace softwaru a jak se ujistit, že mám nainstalované všechny bezpečnostní záplaty? Dále jsem slyšel o SQL injection a dalších typech útoků. Jak se mohu bránit proti těmto specifickým hrozbám? Je dobré mít nějaký monitorovací systém, který mě upozorní na podezřelé aktivity? Jaké nástroje nebo služby doporučujete pro sledování bezpečnosti databáze? Vím, že je důležité mít zálohy, ale jak často bych je měl provádět a jak je správně uchovávat? Mám vůbec používat cloudové řešení nebo je lepší mít databázi na vlastním serveru? To vše mi vrtá hlavou a já se bojím, že pokud něco nezměním v zabezpečení své databáze, mohl bych přijít o všechna data. Prosím, poraďte mi, jak mám postupovat a na co se zaměřit, abych zajistil maximální bezpečnost své databáze.