Co dělat, když se mi do databáze dostanou citlivá data?
Mám takový problém a nevím, co s tím. Pracuju na projektu, kde spravujeme databázi a nějak se nám tam dostala citlivá data. Nejdřív jsem si říkal, že to je jen malý problém, ale teď mám strach, co by se mohlo stát. Mám na mysli osobní údaje, jako jsou jména, adresy nebo dokonce i čísla platebních karet. Co bych měl udělat jako první? Je třeba okamžitě informovat někoho z vedení nebo je lepší to nejdřív celé prozkoumat sám? Jaké jsou nejlepší postupy pro řešení takových situací? A co kdyby se to dostalo k nepovolaným osobám? Jakým způsobem bych měl zabezpečit databázi, aby se to už neopakovalo? Zajímalo by mě, jestli jsou nějaké zákonné povinnosti, které musím dodržet v takovém případě. Dělal jsem nějaký výzkum a slyšel jsem o různých regulacích a normách týkajících se ochrany dat, ale nejsem si jistý, co všechno platí pro naši situaci. Je dobré mít v takovém případě nějaký plán krizového řízení? A co dalšího bych měl mít na paměti? Protože tohle je fakt vážná věc a nechci udělat chybu, která by mohla mít dalekosáhlé následky. Takže jaké jsou vaše zkušenosti s podobnými situacemi? Co byste mi poradili? Děkuju za jakoukoliv radu!