Jak zabezpečit můj server proti DDoS útokům?
Potřeboval bych poradit, jak nejlépe zabezpečit svůj server proti DDoS útokům, protože jsem slyšel, že to může být vážný problém pro každého, kdo provozuje jakoukoli online službu. Vím, že DDoS útoky mohou být velmi devastující a mohou způsobit, že můj server bude nedostupný pro uživatele, což by pro mě znamenalo velké ztráty. Zatím se v tom moc nevyznám, ale rád bych se dozvěděl, co všechno mohu udělat, abych ochránil svůj server před těmito útoky. Mám přemýšlet o nějakých speciálních nástrojích nebo službách, které by mohly pomoci? Je dobré mít například firewall nebo nějaký systém na detekci a prevenci útoků? A co třeba CDN? Mám tušení, že to může být také užitečné. Jaké jsou nejlepší praktiky nebo tipy, které bych měl zvážit? Je vůbec možné mít nějakou garanci, že útok ustojím? A co když už k útoku dojde, jak se mám zachovat? Zajímalo by mě i to, kolik peněz bych měl investovat do bezpečnosti serveru, abych měl klid na duši. Vím, že je to dost široké téma, ale budu rád za jakékoli zkušenosti nebo rady od těch, kteří se s tím setkali. Díky moc!