Co je to autentizace pro API a jak ji správně nastavit?
Zajímalo by mě, co přesně znamená autentizace pro API. Slyšel jsem, že je to důležitý prvek bezpečnosti, ale nejsem si jistý, jak to vlastně funguje. Jaký je rozdíl mezi různými metodami autentizace, jako jsou například tokeny, OAuth nebo základní autentizace? A co vlastně potřebuju k tomu, abych autentizaci správně nastavil? Vím, že existují různé knihovny a nástroje pro integraci autentizace do aplikací, ale jak se rozhodnout, který z nich je nejlepší pro moje potřeby? Měl bych se také zaměřit na nějaké konkrétní aspekty bezpečnosti při nastavování API autentizace, nebo jde spíš o standardní postupy? Jaké chyby jsou nejčastější, když někdo nastavuje autentizaci pro API poprvé? A co když potřebuju povolit přístup pouze určitým uživatelům nebo aplikacím? Existují nějaké osvědčené praktiky, které by mi mohly pomoci vyhnout se problémům v budoucnu? Omlouvám se za tolik otázek najednou, ale rád bych měl jasnější představu o tom, co všechno obnáší autentizace pro API a jak ji udělat co nejlépe.