Jak udělat API verzi bez zrušení starých funkcí?
Zajímalo by mě, jak bych mohl vytvořit novou verzi API, aniž bych musel zrušit nebo odstranit ty stávající funkce, které uživatelé používají. Mám obavy, že když zavádím nové funkce a změny, mohli bychom tím narušit služby pro naše existující zákazníky a vývojáře, kteří už s naším API pracují. Je možné udělat takovou změnu bez toho, abychom způsobovali problémy těm, kdo dependují na starších verzích? Jaké jsou osvědčené postupy pro správu verzování API v těchto případech? Měl bych třeba implementovat nějaký systém pro správu verzí, který by umožnil uživatelům volit mezi různými verzemi? A co třeba takové „deprekování“ funkcí – jak to funguje v praxi? Dále mě zajímá, jestli je dobré mít nějaký časový rámec pro podporu starých verzí nebo zda je lepší se soustředit pouze na novinky a inovace. Narazil jsem na různé názory ohledně toho, jak dlouho by měly být starší verze dostupné. Jak tedy postupovat, abych zajistil hladký přechod na nové API bez zbytečných komplikací? Díky za jakékoli tipy a rady!