Jak implementovat změny v API bez negativního dopadu na uživatele?
Mám teď docela velký problém s mým API. Vím, že bych měl provést nějaké změny, protože některé funkce už nefungují tak, jak by měly, a navíc chci přidat i nové možnosti, které by mohly uživatelům usnadnit práci. Mým hlavním cílem je ale zajistit, aby žádné změny neovlivnily stávající uživatelské zkušenosti nebo dokonce nezpůsobily výpadky. Jak tohle všechno zvládnout? Napadlo mě, jestli by nebylo dobré použít nějakou verzi API, abych měl jistotu, že uživatelé, kteří používají starší verze, nebudou mít problémy. Ale co když budou potřebovat nové funkce? Jak tedy udělat přechod plynule a bezbolestně? Mám se snažit o backwards compatibility, nebo raději zcela přepracovat API? A co dokumentace – jak ji nejlépe aktualizovat, aby uživatelé byli stále informováni o novinkách? Nebo je lepší provést změny tiše a potom je oznámit až po dokončení? Existují nějaké osvědčené postupy nebo strategie, které mi mohou pomoci s tímto procesem? Myslím na to všechno už nějakou dobu a rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních. Co byste dělali vy na mém místě?