Proč se mi nedaří připojit VPN na firemní server?
Mám problém s připojením k firemnímu serveru přes VPN. Zkoušel jsem to už několikrát, ale pokaždé to skončí nějakou chybou. Nejdřív jsem si myslel, že je to jen dočasné, ale teď už je to několik dní a pořád nic. Vždycky, když se snažím připojit, tak mi to napíše nějakou chybovou hlášku, ale já vůbec nevím, co to znamená. Zkoušel jsem restartovat počítač i router, ale i tak se nemůžu dostat na server. Mám správně nastavené veškeré údaje jako je adresa serveru a moje přihlašovací údaje? Možná tam bude ještě něco jiného, co bych měl zkontrolovat? Používám Windows 10 a VPN klienta, co nám poskytli v práci, takže by to mělo fungovat. Možná je problém s firewallem nebo antivirem? Občas mám pocit, že ten antivirus něco blokuje. Měl bych ho na chvíli vypnout a zkusit to znovu? Nebo se na mě může dívat i IT oddělení a mít tam nějaká speciální nastavení, která nemám přístupná? Chci se jen dostat k datům, které potřebuju pro práci. Když už se mi konečně podaří připojit k internetu přes Wi-Fi, tak se mi stále nedaří navázat VPN spojení. Je tu někdo, kdo měl podobný problém a víte, jak ho vyřešit? Jaké kroky bych měl udělat, abych se dostal na firemní server bez problémů?