Serverovny.cz/Fórum/Proč se mi nedaří připojit VPN na firemní server?

Proč se mi nedaří připojit VPN na firemní server?

Mám problém s připojením k firemnímu serveru přes VPN. Zkoušel jsem to už několikrát, ale pokaždé to skončí nějakou chybou. Nejdřív jsem si myslel, že je to jen dočasné, ale teď už je to několik dní a pořád nic. Vždycky, když se snažím připojit, tak mi to napíše nějakou chybovou hlášku, ale já vůbec nevím, co to znamená. Zkoušel jsem restartovat počítač i router, ale i tak se nemůžu dostat na server. Mám správně nastavené veškeré údaje jako je adresa serveru a moje přihlašovací údaje? Možná tam bude ještě něco jiného, co bych měl zkontrolovat? Používám Windows 10 a VPN klienta, co nám poskytli v práci, takže by to mělo fungovat. Možná je problém s firewallem nebo antivirem? Občas mám pocit, že ten antivirus něco blokuje. Měl bych ho na chvíli vypnout a zkusit to znovu? Nebo se na mě může dívat i IT oddělení a mít tam nějaká speciální nastavení, která nemám přístupná? Chci se jen dostat k datům, které potřebuju pro práci. Když už se mi konečně podaří připojit k internetu přes Wi-Fi, tak se mi stále nedaří navázat VPN spojení. Je tu někdo, kdo měl podobný problém a víte, jak ho vyřešit? Jaké kroky bych měl udělat, abych se dostal na firemní server bez problémů?

208 slov
2.1 minut čtení
2. 6. 2024
Simona Rozsypalová

Zní to jako dost frustrující problém. Zkus se zaměřit na pár věcí. Především zkontroluj, jestli máš správně nastavené všechny parametry v VPN klientovi, zejména adresu serveru a přihlašovací údaje. Pokud je to vše OK, zkus vypnout firewall nebo antivirus, jak říkáš, občas to fakt může něco blokovat. Když to nepomůže, tak se podívej na nastavení routeru, třeba tam není něco špatně. Můžeš taky zkusit připojit se přes jinou síť, třeba mobilní data nebo jinou Wi-Fi, abys zjistil, jestli je problém v síti nebo přímo v VPN. Kdyby nic z toho nefungovalo, určitě to oznam IT oddělení, oni by měli mít nějaký přehled o tom, co se děje na serveru a jestli tam nemají nějaké speciální nastavení pro tebe. Držím palce, ať to brzy vyřešíš!

124 slov
1.2 minut čtení
19. 1. 2025
Renata Adámková

Zní to, jako bys měl pár problémů s VPN. První věc, co bych zkontroloval, jsou ty přihlašovací údaje a adresa serveru. Někdy se to může změnit nebo si to prostě nepamatuješ správně. Pak se podívej na nastavení firewallu a antiviru, protože často blokují VPN připojení. Zkus je na chvíli vypnout a pak to znovu spustit, jestli to pomůže. Jestli používáš nějaký VPN klient, ujisti se, že je aktualizovaný na poslední verzi. Můžeš taky zkusit jinou síť, třeba mobilní hotspot, abys zjistil, jestli problém není v routeru nebo Wi-Fi. A pokud nic nefunguje, tak bych doporučil kontaktovat IT oddělení – možná tam mají nějaké speciální nastavení nebo potřebují něco povolit. Držím palce, ať se ti to podaří rozjet!

117 slov
1.2 minut čtení
19. 1. 2025
Libor Mach
Serverovny.cz/Články/Troubleshooting běžné chyby
Řešení problémů s VPN připojením na server: jak na to?Praktický průvodce k diagnostice a opravě častých problémů s VPN připojením k serverům, který pomůže jak začátečníkům, tak zkušeným uživatelům.
1000 slov
10 minut čtení
13. 9. 2022
Adam Veselý
Přečíst článek
Podobné otázky