Co dělat, když mi server často padá a nikdo neví proč?
Mám problém, který mě neskutečně frustruje. Můj server pravidelně padá, ať už se snažím udělat cokoliv. Nikdy jsem neměl takový problém a teď mám pocit, že mi to bere veškerou energii. Zatímco se snažím pracovat na svých projektech, najednou se prostě všechno zastaví. Nikdo v týmu nemá ponětí, co by to mohlo způsobovat. Zkoušel jsem restartovat server, kontrolovat logy, ale nic zásadního se tam neukazuje. Spousta lidí mi říká, abych zkontroloval hardware nebo zda mám dostatečné zdroje, ale jak to mám zjistit? Mám také podezření na nějaký problém s konfigurací nebo třeba sítěmi, ale jak se to dá ověřit? Zkoušel jsem se podívat na zatížení systému, ale vypadá to v pořádku. Předtím jsem měl server stabilní, a teď? Co když je problém ve firewallu nebo nějaké bezpečnostní nastavení? Opravdu nevím, kde začít hledat řešení. Možná někdo z vás měl podobný problém? Jak jste ho vyřešili? Co bych měl udělat jako první krok? Jak rozpoznat příčinu, když žádné evidentní známky neukazují na konkrétní problém? Myslíte si, že by stálo za to kontaktovat technickou podporu poskytovatele serveru, i když si nejsem jistý, jestli oni mají více informací než já? Díky za jakékoli tipy nebo rady!