Jaký je nejlepší serverový procesor pro virtualizaci v roce 2024?
V poslední době se hodně zajímám o virtualizaci a to, jaké procesory jsou pro tuto činnost nejlepší. Mám v plánu přejít na novou serverovou infrastrukturu a chci se ujistit, že vyberu ten nejvhodnější serverový procesor, který mi umožní efektivně provozovat více virtuálních strojů. Vím, že procesory jako Intel Xeon nebo AMD EPYC jsou populární volbou, ale co konkrétně z hlediska výkonu? Měla by mě zajímat také spotřeba energie a tepelné vyzařování, protože plánuju mít servery v místnosti, která není příliš dobře klimatizovaná. Myslím, že je důležité, aby procesor podporoval několik jader a měl dobrý výkon na jádro, ale jaké konkrétní modely byste doporučili pro rok 2024? Existuje něco nového na trhu nebo nějaké novinky v technologiích, které by mohly ovlivnit můj výběr? Jaké mají zkušenosti uživatelé s různými značkami a modely? A co říkáte na možnosti budoucího upgradu? Uvažuju také o tom, jaký vliv má architektura procesoru na celkový výkon virtuálních strojů. Budu vděčný za jakékoli tipy nebo rady od těch, kteří mají s virtualizací zkušenosti. Jaký je podle vás nejlepší serverový procesor pro virtualizaci v roce 2024?