Serverovny.cz/Fórum/Co dělat, když se mi nepodařilo obnovit data ze zálohy?

Co dělat, když se mi nepodařilo obnovit data ze zálohy?

Mám takovou situaci a už si fakt nevím rady. Včera jsem se rozhodl, že obnovím data ze zálohy, co jsem měl udělanou na externím disku, protože mi nenávratně zmizely soubory z hlavního serveru. Myslel jsem si, že to bude jednoduché, ale jakmile jsem začal proces obnovy, tak to prostě nefungovalo. Záloha byla prý v pořádku, ale když jsem ji zkusil načíst, tak se objevila nějaká chybová hláška a já jsem se dostal do bodu, kdy fakt nevím co teď. Zkoušel jsem restartovat server a znovu spustit obnovu, ale ani to nepomohlo. Nevíte, co by mohlo být špatně? Mám pocit, že jsem udělal všechno podle návodu, ale stejně to nefunguje. Jaké další kroky bych mohl vyzkoušet? Mám nějaké důležité soubory, které potřebuju zpátky a nevím, jestli je teď už pozdě nebo jestli existuje nějaký způsob, jak to ještě zachránit. Byl bych opravdu vděčný za každou radu nebo tip, jak postupovat dál. Zkoušel jsem hledat na různých fórech a návodech, ale pořád se mi nedaří najít nic konkrétního, co by mi pomohlo. Je tu někdo, kdo už podobnou situaci zažil? Jak jste to řešili? Pomohla vám třeba nějaká speciální aplikace nebo program na obnovu dat? Jsem fakt zoufalý a nechci přijít o ty soubory úplně. Díky moc za pomoc!

207 slov
2.1 minut čtení
12. 6. 2024
Jaroslava Kafková

Někdy se stane, že záloha není úplně kompatibilní nebo je poškozená. Zkus zjistit, co přesně ta chybová hláška říká, někdy to může pomoct najít chybu. Pokud máš jiný počítač, zkus připojit ten externí disk tam a podívat se, jestli se ti podaří data vyčíst. Můžeš zkusit programy na obnovu dat jako Recuva nebo TestDisk, ty by ti mohly pomoct, pokud bys měl na disku nějaké zbytky těch souborů. Také se mrkni na to, jestli nemáš povolenou ochranu souborů (něco jako "systémové soubory"), které by ti mohly bránit v přístupu. Zálohy občas nejsou tak spolehlivé, jak si myslíme, takže je dobré mít víc variant zálohování v budoucnu. Držím palce!

108 slov
1.1 minut čtení
19. 1. 2025
Jindřich Holub

Zní to fakt blbě, co se ti stalo. Zkusil jsi třeba nějakou alternativní aplikaci pro obnovu dat? Existuje spousta programů jako Recuva nebo EaseUS Data Recovery Wizard, co by ti mohly pomoct. Můžeš zkusit i příkazový řádek, pokud máš Windows – tam je možnost použít příkaz chkdsk, co kontroluje disky a může opravovat nějaké chyby. Taky se podívej na to, jestli není ta záloha poškozená, třeba zkusit jiný počítač nebo jiný port USB. Pokud nic z toho nepomůže, tak bys mohl zvážit odbornou službu na obnovu dat, ale to už bývá dost drahé. Doufám, že se ti nakonec podaří něco zachránit.

101 slov
1 minut čtení
19. 1. 2025
Kateřina Havelková
Serverovny.cz/Články/Nástroje pro zálohování dat
Podrobný návod na obnovu dat ze záloh v případě haváriePraktický průvodce krok za krokem, jak správně obnovit data ze záloh po výpadku nebo havárii systému.
1000 slov
10 minut čtení
7. 2. 2024
David Horák
Přečíst článek
Podobné otázky