Jaké jsou základní kroky při migraci na cloud?
Migrace na cloud se mi zdá jako velké téma, které by mohlo zajímat mnoho z nás, hlavně když se o tom teď dost mluví. Mám několik základních otázek ohledně tohoto procesu. Co všechno je potřeba udělat před tím, než se vůbec začneme zabývat migrací dat do cloudu? Jaké kroky bych měl podniknout, abych měl jistotu, že moje data jsou bezpečná a že přechod proběhne hladce? Slyšel jsem o analýze potřeb a plánování migrace, ale jak to přesně probíhá? Taky by mě zajímalo, jak vybrat správného poskytovatele cloudových služeb. Jsou na trhu nějaké klíčové faktory, které bych měl při výběru sledovat? Jak dlouho obvykle trvá celá migrace a co bych měl očekávat po jejím dokončení? A co třeba zálohování – je potřeba mít nějaké zálohy ještě před migrací, nebo stačí udělat zálohy až po tom, co se data dostanou do cloudu? A co když se něco pokazí během migrace – jaké jsou rizika a jak je minimalizovat? Vím, že to může být složitý proces, ale rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních. Jak jste si poradili s migrací na cloud vy? Jaké máte tipy a triky pro úspěšnou migraci?