Jak správně nastavit kontejnery pro moje aplikace?
Nikdy jsem se do kontejnerizace moc nepouštěl, ale teď bych chtěl udělat krok vpřed a dostat svoje aplikace do kontejnerů. Mám pár základních znalostí o Dockeru, ale nejsem si jistý, jak správně nastavit kontejnery, aby fungovaly efektivně a bez problémů. Jaké jsou nejlepší praktiky pro konfiguraci kontejnerů? Měl bych se zaměřit na minimalizaci velikosti obrazů, nebo na optimalizaci výkonu? Je lepší mít jeden velký kontejner pro všechno, nebo raději více menších kontejnerů, které budou spolu komunikovat? Jaký je ideální způsob správy závislostí v kontejnerech? A co bezpečnostní aspekty – jak ochránit svoje kontejnery před útoky? Narazil jsem na spoustu článků a tutoriálů, ale většinou jsou dost obecné a ne vždy se mi podařilo najít odpovědi na konkrétní otázky. Myslím, že by mi hodně pomohlo, kdybych měl nějakou praktickou příručku krok za krokem. Jaké nástroje nebo služby doporučujete pro správu kontejnerů? Je lepší používat Kubernetes, nebo stačí Docker Compose pro menší projekty? Jak řešit problémy s nasazením a škálováním aplikací v kontejnerech? Chtěl bych také vědět něco o monitorování a logování kontejnerů. Jaké metody byste doporučili pro sledování výkonu aplikací běžících v kontejnerech? Jak to s tím vlastně funguje v praxi? Děkuji za jakékoli rady a tipy!