Co dělat, když mi kontejnerová aplikace padá?
Jsem ve fázi, kdy se snažím rozjet kontejnerovou aplikaci a docela mě začíná trápit, že mi to pořád padá. Je to dost frustrující, protože jsem si myslel, že s kontejnery je všechno jednodušší a víc stabilní. Mám Docker a teď se mně stalo už několikrát, že při pokusu o spuštění aplikace se to prostě zhroutí a já vůbec nevím proč. Zkoušel jsem se dívat do logů, ale ty jsou tak zamotané a plné chybových hlášení, které mi nic neříkají. Nevíte někdo, co s tím? Měl bych se podívat na nějaké specifické nastavení v Dockeru nebo v konfiguračním souboru? Zkoušel jsem už pár různých verzí image, ale vždycky je to stejné. Připomíná mi to staré časy, když jsem se snažil rozjet aplikace na serverech bez kontejnerizace – pořád něco nefungovalo. Jaké máte zkušenosti s podobnými problémy? Vím, že by asi pomohlo i víc informací o tom, co přesně dělám a jakou mám architekturu, ale vážně nevím kde začít. Můžu zkusit nějaké debugování nebo monitoring? Co třeba používat něco jako Prometheus nebo Grafana pro sledování výkonu? Taky mě napadlo, jestli nemůže být problém v síťovém nastavení nebo v připojení k databázi. Prostě bych potřeboval nějaký tip, jak se k tomu postavit. Někdo říká, že je důležité mít dobrou dokumentaci pro kontejnerové aplikace, takže možná bych měl zkontrolovat oficiální dokumentaci k tomu, co používám. Ale co když tam nenajdu nic užitečného? Jak jste to řešili vy? Každopádně bych potřeboval radu jak na takové pády reagovat a co dělat jako první krok. Díky všem za pomoc!