Jak mohu zabezpečit kontejnery proti útokům?
Zdravím všechny, mám v poslední době velké obavy ohledně bezpečnosti mých kontejnerů. Když jsem se začal více zajímat o to, jak fungují kontejnery a co všechno je možné s nimi udělat, začalo mi být jasné, že je to skvělý nástroj pro rozvoj aplikací, ale zároveň stojí před riziky, která by mohla ohrozit celou serverovou infrastrukturu. Rád bych se zeptal, jaké máte zkušenosti se zabezpečením kontejnerů? Existují nějaké osvědčené postupy nebo tipy, jak ochránit kontejnery před různými útoky? Uvažoval jsem o některých technikách jako je oddělení kontejnerů na úrovni sítě nebo použití firewallů, ale nejsem si jistý, jestli to stačí. Jaké další metody byste doporučili? Třeba i něco ohledně aktualizací a správy zranitelností? Jak se vypořádat s různými hrozbami jako jsou DDoS útoky nebo neautorizovaný přístup? Zkrátka, jak zabezpečit kontejnery tak, aby byly co nejbezpečnější a minimalizovaly riziko úniku dat nebo útoků? Vím, že bezpečnost není nikdy stoprocentní, ale rád bych věděl, co všechno mohu udělat pro zlepšení situace a ochraně mých projektů. Díky za každou radu!