Jaké jsou nejlepší praktiky pro bezpečné nasazení aplikací v kontejnerech?
Zajímalo by mě, jaké jsou osvědčené postupy pro bezpečné nasazení aplikací, které běží v kontejnerech? Slyšel jsem, že kontejnery jako Docker jsou skvělým způsobem, jak zjednodušit deployment a zvýšit flexibilitu, ale jak zajistit, aby byly také bezpečné? Mám na mysli nejen základní opatření, ale i pokročilejší metody. Jak správně konfigurovat kontejnery, abych minimalizoval riziko potenciálních útoků nebo zranitelností? Je důležité mít na paměti i správu tajemství a citlivých dat uvnitř kontejnerů? A co monitoring a auditování – jaké nástroje byste doporučili pro sledování aktivit v kontejnerech? Zajímalo by mě také, zda někdo používá nějaké specifické techniky pro zabezpečení přímo na úrovni orchestrace kontejnerů, jako je Kubernetes. Jaké jsou tipy na zabezpečení síťové komunikace mezi kontejnery? Měl bych se zajímat o pravidelnou aktualizaci image nebo to není až tak kritické? A co role-based access control – jak to funguje v kontextu kontejnerizovaných aplikací? Prosím, podělte se o vaše zkušenosti a rady, protože bych rád předešel běžným chybám a zajistil si, že mé aplikace budou v bezpečí.