Jak nastavit kontejnery pro škálování aplikací?
Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, jak vlastně nastavit kontejnery, když chci škálovat aplikace. Mám nějaké základní znalosti o Dockeru a vím, že kontejnery jsou skvělý způsob, jak zabalit aplikace a jejich závislosti, ale jak to udělat tak, aby se daly efektivně škálovat? Mám na mysli nejenom to, jak je vytvořit a spustit, ale také jak zajistit, aby aplikace zvládla zvýšenou zátěž. Zajímalo by mě, jestli je potřeba používat nějaké specifické nástroje, jako je Kubernetes nebo něco jiného, nebo stačí jenom Docker a nějaký orchestrace pro rozložení zátěže. Jaké jsou nejlepší praktiky pro správu kontejnerů při škálování? Jak to celé funguje v praxi? Taky bych rád věděl, jestli existují nějaké tipy na monitoring kontejnerů nebo na to, jak sledovat výkon aplikace v rámci kontejnerizovaného prostředí. A co třeba automatizace? Je to složitější proces, nebo se to dá zvládnout bez větších problémů? Budu vděčný za každé info nebo zkušenost, protože chci mít jistotu, že moje aplikace bude schopná fungovat i při vysokém zatížení.