Co potřebuji k nasazení aplikace v kontejnerech?
Přemýšlím o tom, jak začít nasazovat aplikace v kontejnerech, ale nejsem si úplně jistý, co všechno bych měl mít a jak to funguje. Jaký je vlastně ten proces od začátku do konce? Potřebuji nějakou speciální infrastrukturu, nebo mohu použít něco, co už mám? Co bych měl vědět o orchestraci kontejnerů, jako je Kubernetes nebo Docker Swarm? Jaké nástroje by mi mohly pomoci s vytvářením a správou těchto kontejnerů? Mám se zaměřit na nějaké konkrétní platformy, nebo je lepší zůstat flexibilní a zkoušet různé možnosti? Co třeba bezpečnostní aspekty, musím se bát, že mi někdo pronikne do kontejnerů, nebo je to relativně bezpečné, pokud dodržuju určité postupy? A co s databázemi? Musím mít databázi také v kontejneru, nebo ji mohu nechat na serveru mimo kontejnery? Jsou nějaké osvědčené praktiky pro monitoring a logování aplikací běžících v kontejnerech? O co všechno bych se měl postarat před tím, než začnu reálně nasazovat své aplikace? Bude to zvládnutelné i pro někoho, kdo s tímto tématem teprve začíná, nebo to bude příliš složité? Vlastně bych rád věděl i to, jestli existují nějaké konkrétní příklady úspěšných nasazení, které by mi ukázaly, co všechno je možné. Zkrátka hledám nějaké rady a tipy pro začátečníky, kteří chtějí proniknout do světa kontejnerizace a potřebují vědět, co všechno to obnáší.