Jak mohu zlepšit výkon svých kontejnerových aplikací?
Mám pár kontejnerových aplikací, které běží na Dockeru a poslední dobou si všímám, že jejich výkon není zrovna nejlepší. Občas se mi stává, že aplikace reagují pomalu, nebo dokonce padají, když je větší zátěž. Zkoušel jsem různé metody optimalizace, ale zatím nic moc nepomohlo. Chtěl bych se zeptat, co všechno může mít vliv na výkon těchto aplikací? Mělo by smysl se podívat na nastavení CPU a RAM pro jednotlivé kontejnery? Jak vlastně zjistím, kolik zdrojů moje aplikace potřebuje, aby běžela hladce? Přemýšlím také o využití Kubernetes pro orchestrace kontejnerů, ale nevím, jestli by to mohlo nějak výrazně pomoci. Máte někdo zkušenosti s tím, jak zvýšit efektivitu kontejnerů nebo doporučení na nástroje pro monitorování a analýzu výkonu? A co třeba optimalizace samotného kódu aplikace – má význam se na to zaměřit, nebo je důležitější spíš infrastruktura? Rád bych také věděl, jestli některé image v Dockeru jsou výkonnější než jiné nebo jaký vliv má síťová konfigurace na komunikaci mezi kontejnery. Díky za jakékoliv tipy a rady!