Jak mohu zrychlit server pomocí caching technik?
Zdravím všechny, mám otázku ohledně zrychlování mého serveru. V poslední době jsem si všiml, že se načítá poměrně pomalu a chtěl bych to nějak řešit. Slyšel jsem, že caching techniky by mohly být účinné, ale nejsem si jistý, jak přesně je implementovat. Je tu někdo, kdo by mi mohl poradit, jaké konkrétní typy cache mohu využít? Myslím třeba na memory caching nebo disk caching a také jsem narazil na něco jako reverse proxy cache. Jaké jsou výhody jednotlivých metod a která z nich by mohla být nejlepší pro můj typ serveru? Mám webovou aplikaci, která používá hodně databázových dotazů, tak nevím, jestli by mi pomohla třeba Redis nebo Memcached. A co třeba browser caching? Jak to funguje a jak ho nastavit? Četl jsem o různých strategiích a taky o TTL (time to live) pro cache, ale trochu se v tom ztrácím. Když se rozhodnu pro caching, jak zjistím, že to opravdu zrychluje můj server? Jaké nástroje bych měl použít k měření výkonu před a po implementaci cache? Budu vděčný za každou radu nebo tip, co se týče optimalizace serveru pomocí těchto technik. Díky moc!