Jak vyřešit problémy s latencí při integraci on-premise a cloudových serverů?
Přemýšlím o integraci našich on-premise serverů s cloudovými službami, ale mám obavy z latence, která by mohla ovlivnit výkon našich aplikací. Vím, že latence může být problém, zejména pokud přenášíme velké objemy dat nebo provádíme časté dotazy na databázi. Mám pocit, že ti, kteří už mají zkušenosti s tímto typem integrace, by mohli mít užitečné rady. Jaké techniky nebo nástroje byste doporučili pro optimalizaci latence mezi on-premise a cloudovými servery? Je nějaký způsob, jak monitorovat latenci a identifikovat, kde přesně dochází k problémům? Slyšel jsem o různých možnostech jako jsou CDN, caching nebo třeba VPN, ale nejsem si jistý, co všechno to obnáší a zda je to pro nás vhodné. Jaké jsou vaše zkušenosti s těmito technologiemi? Když se podívám na architekturu naší sítě, jak byste navrhli její optimalizaci, abychom snížili latenci? A co třeba šířka pásma – hraje to velkou roli v těchto situacích? Měli jste někdy problémy s latencí při připojení k cloudovým službám a jak jste je vyřešili? Každý tip a rada by mi mohly hodně pomoci v tom, abychom se vyhnuli zklamání z pomalého výkonu systémů.