Jaké nástroje bych měl použít pro synchronizaci dat mezi on-premise a cloudovými servery?
Zajímalo by mě, jaké jsou nejlepší nástroje pro synchronizaci dat mezi on-premise a cloudovými servery. Řeším to už nějakou dobu a chtěl bych mít jistotu, že vyberu správné řešení. Mám několik serverů, které běží v naší firmě a plánujeme přejít na cloud, ale nechci přijít o data při migraci. Vím, že existují různé možnosti od jednoduchých skriptů až po sofistikované platformy, a potřebuji zjistit, co je pro nás nejvhodnější. Zajímá mě, jestli někdo má zkušenosti s konkrétními nástroji jako jsou rsync, AWS DataSync nebo Azure File Sync. Jaké máte doporučení? Co byste poradili ohledně výkonu a bezpečnosti během synchronizace? Je lepší mít vše automatizované nebo preferujete ruční řešení? A co třeba nástroje na monitorování synchronizace dat? Dále by mě zajímalo, jestli existují nějaké specifické požadavky na serverové prostředí, které bych měl mít na paměti. Díky moc za všechny názory a tipy, každá rada se hodí.