Jak často bych měl zálohovat svou databázi?
Když se bavíme o zabezpečení dat, tak je pro mě téma zálohování databáze dost důležité, ale zároveň mě to pořád mate. Četl jsem různé články a každý má jiný názor. Někdo říká, že je dobré zálohovat každý den, jiní radí jednou týdně nebo dokonce jednou za měsíc. To mi přijde jako docela široké spektrum. Jak mám vlastně vědět, co je pro mě nejlepší? Mám nějakou malou databázi pro osobní projekty a už teď se bojím, že pokud o ní přijdu, tak to bude velký problém. Připadá mi, že každé ztracené data by mohlo být katastrofa, zvlášť když tam mám hodně důležitých informací. A co když začnu mít větší projekt s více uživateli? Bude to potřebovat víc časté zálohy? Jak moc závažná situace musí nastat, abych se rozhodl pro častější zálohování? Třeba jestli udělám nějakou změnu v kódu nebo databázi, je rozumné udělat hned zálohu? A co když se něco pokazí a já budu mít zálohu, která je stará třeba týden? Je lepší mít více záloh různých verzí nebo stačí jedna aktuální? Jak to dělají profesionálové? Chtěl bych znát názory a zkušenosti ostatních uživatelů a jak mají nastavena svá vlastní pravidla ohledně zálohování databáze. Díky za jakékoli rady!