Jak obnovím databázi ze zálohy, když dojde k poruše?
Nedávno se mi stala docela nepříjemná věc, když jsem pracoval na svém projektu. Po nějakém čase testování jsem najednou zjistil, že moje databáze je úplně mrtvá. Zprávy o chybách se jen hrnuly a já byl v šoku, protože jsem na tom měl spoustu práce. Jako vždy jsem měl zálohu, ale teď jsem si nebyl jistý, jak ji správně obnovit. Mám několik dotazů ohledně celého procesu. Nejdřív, co všechno bych měl udělat před tím, než se pokusím obnovit databázi? Je lepší nejdřív zkontrolovat server a ujistit se, že je v pořádku, nebo hned začít s obnovou? Potom, jaký je nejlepší způsob, jak provést tu obnovu? Používám MySQL, takže pokud máte nějaké konkrétní příkazy nebo tipy pro tento systém, byl bych moc vděčný. A co když mám více záloh? Jak poznám, která je ta poslední funkční? Říkal jsem si také, jestli by nebylo dobré si udělat nějakou kontrolu integrity po obnovení databáze. Jak na to? Další věc – co když se něco pokazí během obnovy? Jaká jsou rizika a co dělat v takovém případě? Omlouvám se za tolik otázek, ale cítím se trochu ztracený a potřebuji pomoc. Děkuji všem, kdo mi mohou poskytnout rady nebo zkušenosti s tímto tématem!