Co všechno mohu zobrazit v Grafaně z Promethea?
Jsem tu s otázkou ohledně toho, co všechno se dá vlastně zobrazit v Grafaně, když používám Prometheu jako zdroj dat. Slyšel jsem, že Grafana je super nástroj, který umožňuje krásné a přehledné vizualizace různých metrik a dat, ale nejsem si úplně jistý, jaké konkrétní věci se dají vytáhnout z Promethea. Mám představu, že můžu sledovat různé metriky jako zatížení serverů, využití paměti, latence a tak podobně. Ale co když bych chtěl například sledovat i specifické aplikace nebo služby? Jakým způsobem se dají tyto údaje agregovat a jaké grafy by pro to mohly být nejvhodnější? A co třeba alerty? Daří se vám nastavit upozornění na určité stavy přímo z těchto dat? Chtěl bych vědět, co všechno je možné udělat s různými grafy – sloupcovými, čárovými nebo třeba heatmapami. Jaké máte zkušenosti s tímto nastavením a co byste doporučili jako nejlepší postupy pro začátečníka? Je nějaký tip na pluginy nebo panely, které by mohly být užitečné pro vizualizaci dat z Promethea? Jaké jsou vaše oblíbené metriky k monitorování a jak je dostanete do Grafany? Vím, že je toho hodně, ale opravdu mě zajímá, jak co nejlépe využít kombinaci Grafany a Promethea pro sledování výkonu serverů a aplikací.