Jak nastavit upozornění na vysoké zatížení CPU na serveru?
Potřebuji pomoc s nastavením monitorování mého serveru, konkrétně chci mít nějaké upozornění, když se zatížení CPU dostane na kritickou úroveň. Mám server, který běží na Linuxu a občas se stane, že začne být pomalý, ale nevím přesně, kdy se to děje, protože na něj nekoukám pořád. Zatím používám i nějaké základní nástroje pro sledování výkonu, ale chtěl bych mít jistotu, že mi něco dá vědět, když je něco v nepořádku. Slyšel jsem něco o nastavení notifikací pomocí skriptů nebo různých monitorovacích nástrojů. Nevíte někdo, jak to udělat? Jaké nástroje bych měl použít? Mám zkusit třeba Nagios nebo něco jiného? A co když mám rád jednoduchost, existují i nějaká jednoduchá řešení bez složité konfigurace? Mám také zájem o to, zda je možné nastavit upozornění tak, aby mi to chodilo na email nebo třeba do mobilu. Případně jestli je potřeba mít nainstalovaný nějaký speciální software nebo stačí jen základní příkazy ve skriptu. Budu vděčný za každou radu a tip, co by mi pomohl vyřešit tenhle problém s monitorováním CPU a uvědoměním se o jeho vysokém zatížení.