Jak vytvořit serverovou architekturu pro snadné rozšiřování?
Přemýšlím o tom, jakým způsobem navrhnout serverovou architekturu, aby se dala snadno rozšířit. Slyšel jsem o různých přístupech, ale nikdy si nejsem úplně jistý, co všechno bych měl vzít v úvahu. Chci mít na paměti nejen aktuální potřeby, ale i budoucí růst a možná měnění požadavků. Zajímalo by mě, jaké technologie doporučujete pro tuto flexibilitu. Například, je lepší zvolit kontejnerizaci, nebo klasické virtuální servery? A co cloudové služby? Jaké jsou výhody a nevýhody každého přístupu? Taktéž jsem slyšel o mikroservisní architektuře a její schopnosti škálovat. V čem je to lepší než monolitické aplikace? Jak můžu zajistit, aby moje databáze byla také snadno škálovatelná a aby se dalo rychle přidávat další instance bez velkých problémů? Budu potřebovat nějaké speciální nástroje pro monitoring a orchestrace? Co byste doporučili pro správu zátěže a vyvážení trafficu mezi jednotlivými servery? A co bezpečnostní aspekty? Jak zajistit, aby rozšiřování neohrozilo bezpečnost mé infrastruktury? Když už se bavíme o rozšiřování, jaké jsou nejlepší praktiky pro zálohování a obnovu dat v takto dynamickém prostředí? Děkuji za jakoukoli pomoc nebo tipy – rád bych se posunul dál a vytvořil něco, co mi pomůže efektivně reagovat na měnící se požadavky.