Jak navrhnout systém pro budoucí růst?
Zdravím, chtěl bych se podělit o myšlenku, která mi nedá spát. V poslední době jsem dost zaujatý tím, jak navrhnout systém, který bude připravený na rychlý růst. Mám pocit, že to není jen o hardware, ale i o celkovém designu softwaru, architektuře a dokonce i o způsobu správy dat. Jaké jsou ty klíčové prvky, které by měly být zohledněny už při samotném plánování? Myslím si, že flexibilita a škálovatelnost jsou důležité, ale co konkrétně to znamená v praxi? Jaké technologie nebo nástroje byste doporučili pro stavbu takového systému? Je lepší mít monolitickou architekturu nebo raději jít cestou microservices? A co je s databázemi – mám se zaměřit na SQL nebo NoSQL? Hledám odpovědi na tyto otázky, protože bych nechtěl investovat čas a peníze do něčeho, co za pár let nebude fungovat. A co další aspekty, jako je zabezpečení a údržba? Jak zabezpečit svůj systém před možnými problémy v budoucnu? Budu moc vděčný za jakékoli tipy nebo postřehy, které mi pomohou lépe pochopit tuto problematiku. Děkuji!