Nejčastější problémy při migraci na cloud a jak je vyřešit?
Přemýšlím o migraci na cloud, ale mám strach z různých problémů, které by mohly nastat. Slyšel jsem, že přechod na cloud může být dost komplikovaný. Jaké jsou ty nejčastější problémy, se kterými se lidé setkávají při migraci na cloud? A jak je vlastně možné tyto problémy vyřešit? Například, co když dojde k výpadku služeb během migrace? Jak se s tímto vypořádat? Nebo jak to udělat, aby se neztratila důležitá data? Zajímalo by mě také, jestli je lepší mít cloudovou infrastrukturu na místě nebo raději využít veřejný cloud. A jak to ovlivňuje bezpečnost dat? Co všechno bych měl zvážit před zahájením procesu migrace? Je třeba udělat nějakou přípravu nebo audit předtím, než se do toho pustíme? Co když máme starší aplikace, které nejsou kompatibilní s novými cloudovými technologiemi? Jaké jsou možnosti pro jejich migraci a co když narazíme na technické problémy? Může mi někdo říct, jaké nástroje nebo postupy jsou doporučované pro hladkou migraci? Bude to stát hodně peněz a času? Zajímalo by mě také, zda existují nějaké osvědčené metody a tipy od lidí, kteří už mají zkušenosti s migrací na cloud. Jak dlouho trvá celý proces a co se stane, když něco selže? Nějaké rady pro začátečníky by se mi hodily. Celkově vzato, jak se dá minimalizovat riziko během přechodu na cloud?