Co dělat, když se migrace na cloud nedaří?
Migrace na cloud je dneska velký téma, ale co dělat, když to prostě nejde tak, jak bychom si představovali? Mám na mysli situace, kdy se během přechodu na cloudové služby začnou objevovat různé problémy. Třeba se mi nedaří přenést všechna data, nebo aplikace nefungují tak, jak by měly. Snažil jsem se dodržet všechny doporučené postupy, ale stejně se objevují chyby a data se nahrávají pomalu. Zkoušel jsem i technickou podporu od poskytovatele cloudu, ale jejich odpovědi mi připadaly málo konkrétní. Kde hledat další informace? Měl bych se obrátit na nějaké odborníky nebo třeba využít online fóra? Zajímalo by mě, jestli máte někdo podobnou zkušenost a jak jste situaci řešili. Co pomohlo vám? Jaký byl váš postup a co byste doporučili udělat v takovém případě? Dostal jsem už i pár tipů, že bych měl zkontrolovat kompatibilitu aplikací nebo nastavení sítě, ale nevím, kde přesně začít. Je to pro mě celkem stresující situace a rád bych věděl, jak tomu čelili jiní lidé. Také by mě zajímalo, jestli existují nějaké osvědčené nástroje pro migraci dat do cloudu nebo jestli jsou nějaké chyby, kterým bych se měl vyhnout. Pokud máte nějaké rady nebo tipy pro úspěšnou migraci na cloud, budu vám moc vděčný.