Jak můžu ušetřit na nákladech po migraci do cloudu?
Mám za sebou migraci do cloudu a teď se mi zdá, že náklady se stále nějak hromadí. Původně jsem měl pocit, že cloud je to nejlepší řešení, jak optimalizovat náklady na IT infrastrukturu, ale teď mám pocit, že mě to bude stát víc, než jsem čekal. Nejenže platím za samotné služby, ale i za různé dodatečné funkce, které jsem si neuvědomil při plánování. Jaké strategie nebo tipy máte pro šetření v cloudovém prostředí? Myslím tím konkrétně jak snížit náklady na úložiště, výpočetní výkon a další služby, které nabízíte v cloudu. Je nějaký způsob, jak efektivně řídit spotřebu a nezaplácat se zbytečnými poplatky za něco, co vlastně ani nepotřebuji? Třeba někdo má zkušenosti s optimalizací instancí nebo ví, jaké služby vypnout nebo přepnout na levnější varianty? Jaké jsou nejlepší praktiky ohledně monitorování a reportování nákladů v cloudu? Rád bych znal konkrétní příklady nebo doporučení na nástroje, které mi pomohou lépe sledovat a řídit moje cloudové výdaje. Každá rada ohledně snížení nákladů by byla skvělá!