Můžu použít Docker Compose pro lokální vývoj a jak na to?
Zdravím, potřeboval bych poradit ohledně používání Docker Compose pro vývoj. Slyšel jsem, že je to skvělé pro práci s kontejnery a mohlo by mi to usnadnit práci na mých projektech. Mám nějaké zkušenosti s Dockerem, ale nikdy jsem nezkoušel Docker Compose. Chtěl bych vědět, jestli je to skutečně dobrá volba pro lokální vývoj, nebo se spíše hodí pro produkční prostředí. Jaké jsou hlavní výhody jeho použití při vývoji aplikací? Mám na mysli třeba situace, kdy pracuji na vícero mikroservisách a potřebuju je mít všechny pohromadě a snadno ovladatelné. Jak přesně to funguje? Jak mám začít? Mám už nějaký projekt rozjetý a vím, že v Dockeru můžu mít všechny závislosti pěkně oddělené, ale jak se to propojuje s tím Docker Compose? Je nějaký jednoduchý postup, který bych měl následovat, abych přechod na Docker Compose zvládl co nejhladčeji? Co všechno bych měl mít předem připraveno, abych mohl rychle začít? A co třeba konfigurace? Je to složité nebo se dají najít nějaké šablony či příklady, které bych mohl použít jako základ? Bude mi Docker Compose ulehčovat život při testování a nasazování aplikací na mé lokální mašině, nebo mě čeká spousta frustrace? Děkuju za jakékoli tipy a rady!