Serverovny.cz/Fórum/Která certifikace Azure mi pomůže nejvíc při hledání práce?

Která certifikace Azure mi pomůže nejvíc při hledání práce?

Zajímalo by mě, která certifikace z platformy Azure je podle vás nejvíc vyhledávaná a má největší šanci mi pomoci při hledání zaměstnání. Mám trochu zkušeností s cloudovými technologiemi, ale pořád nevím, na co se zaměřit. Slyšel jsem, že certifikace jako Azure Administrator Associate nebo Azure Solutions Architect Expert jsou dost populární. Je nějaká konkrétní certifikace, kterou byste doporučili pro někoho, kdo chce začít v oblasti cloud computingu a zároveň zvýšit své šance na trhu práce? Myslíte si, že by mi pro začátek stačila ta základní certifikace, nebo bych měl jít hned do něco pokročilejšího? Jaké máte zkušenosti vy? Zajímá mě i to, jestli je lepší mít více certifikací, nebo se soustředit na jednu a tu dokonale ovládnout. A co třeba příprava na zkoušku? Měli jste nějaké dobré zdroje nebo kurzy, které vám pomohly? Vím, že spousta firem dneska hledá lidi se znalostmi v Azure, takže bych se rád připravil co nejlépe. Rád bych slyšel vaše názory a rady.

158 slov
1.6 minut čtení
16. 12. 2023
Romana Šrámková

Když hledáš certifikaci, tak Azure Administrator Associate je podle mě skvělá volba pro začátek. Je to jedna z nejvíc žádaných certifikací, protože se zaměřuje na praktické dovednosti, které firmy potřebují. Pokud už máš nějaké základy v cloudových technologiích, tak bys to měl zvládnout.

Pokud chceš jít víc do hloubky a máš ambice být architekt, tak Azure Solutions Architect Expert je taky super, ale už je to pokročilejší úroveň a chce to víc znalostí.

Co se týče počtu certifikací, radši se soustřeď na jednu a tu pořádně ovládni, než abys měl hromadu certifikátů bez pořádného porozumění. Příprava na zkoušku? Existuje spoustu online kurzů, třeba na Pluralsight nebo Udemy, které ti můžou pomoct. Také určitě doporučuji studijní materiály přímo od Microsoftu.

Celkově platí, že čím víc lidí dneska hledá znalosti ohledně Azure, tím lepší šance máš na trhu práce. Takže do toho, hodně štěstí!

142 slov
1.4 minut čtení
19. 1. 2025
Magdaléna Čermáková

Když se díváš na certifikace Azure, tak určitě doporučuji začít s Azure Administrator Associate. Je to taková základní certifikace, která ti dá solidní přehled o správě Azure a hodně firem ji vyžaduje. Je to fajn odrazový můstek. Pokud už máš nějaké zkušenosti, můžeš hned zkusit i ty pokročilejší, jako je Azure Solutions Architect Expert. Ale to už chce víc znalostí a zkušeností.

Co se týče více certifikací versus jedné – já bych šel cestou kvality, než kvantity. Radši jednu pořádně ovládnout a pak přidávat další, než mít hromadu certifikátů, které ti nic neříkají.

Příprava na zkoušku? Určitě doporučuji online kurzy jako Pluralsight nebo Udemy, jsou tam super materiály. Taky se najdou různé YouTube kanály, kde najdeš spoustu užitečných videí. A nezapomeň na oficiální Microsoft dokumentaci, to je vždycky dobrý zdroj informací.

Takže shrnuto: začni s Azure Administrator, neboj se pokročilejších certifikací, ale zaměř se na kvalitní přípravu a ovládnutí tématu.

149 slov
1.5 minut čtení
19. 1. 2025
Magdaléna Šulcová
Serverovny.cz/Články/Serverové certifikace
Certifikace Microsoft Azure: Kterou si vybrat pro zdokonalení kariéry?V tomto článku se podíváme na různé certifikace Microsoft Azure, jejich výhody a jaký vliv mají na vaši profesní dráhu.
1000 slov
10 minut čtení
17. 5. 2021
Markéta Hájková
Přečíst článek
Podobné otázky