Jak se bránit DDoS útokům na našem webu?
Nedávno se mi stalo, že náš web zažil nečekaný výpadek a já jsem zjistil, že to bylo kvůli DDoS útoku. Není to příjemná zkušenost, když máte pocit, že se na vás valí vlna nevyžádaného provozu a vy nemáte šanci s tím něco udělat. Takže mě zajímá, co vlastně můžeme udělat pro to, abychom ochránili naše servery a webové stránky před těmito útoky. Zajímalo by mě, jaké existují konkrétní techniky nebo nástroje, které bychom měli mít na paměti při zabezpečení našich systémů. Je lepší investovat do specializovaných služeb nebo se spolehnout na nějaké open-source řešení? Jak fungují techniky jako je load balancing nebo CDN a mohou nám pomoci při prevenci DDoS útoků? Také by mě zajímalo, jak důležité je mít správně nastavenou firewall nebo IPS/IDS systémy, aby nás to ochránilo. A co když už k útoku dojde? Jak bychom měli reagovat a co dělat pro obnovení provozu? Je dobré mít nějaký plán pro tyto situace? Bude skvělé, když se podělíte o vaše zkušenosti a rady ohledně toho, jak efektivně chránit náš web před těmito nepříjemnostmi. Díky!