Co dělat při podezření na DDoS útok?
Zdravím, tak mám na srdci jedno důležité téma, které mě poslední dobou dost trápí. Nedávno jsem si začal všímat, že se mi na serveru zvyšuje provoz a skoro všechno se zpomaluje. Nejdřív jsem si říkal, že to může být jen nějaký nával uživatelů nebo možná chyba v nastavení, ale pak mi začalo svítit varovné světlo – co když to je DDoS útok? To by byla fakt katastrofa! Četl jsem něco o tom, že takové útoky dokážou vážně zničit, co člověk budoval. Víte, co všechno by se mělo udělat, když má člověk pocit, že na jeho server útočí? Jsou nějaké konkrétní kroky, které bych měl podniknout? Třeba jak rozpoznat, že jde opravdu o DDoS a ne nějaký jiný problém? Mám se snažit zablokovat IP adresy nebo kontaktovat hostingovou společnost? A co když je ten útok vážný? Jaké nástroje nebo služby by mohly pomoct? Mám také obavy o data a zabezpečení, co když mi někdo vezme citlivé informace? Jak na to reagovat a jak se bránit do budoucna? Budu rád za všechny rady a tipy od těch, kteří už s tím mají zkušenosti. Slyšel jsem něco o různých bezpečnostních opatřeních a firewallech, ale nevím, kde začít. Díky moc!