Serverovny.cz/Fórum/Proč mi nejde internet přes router?

Proč mi nejde internet přes router?

Mám problém s internetem a opravdu nevím, co s tím. Router mi normálně fungoval, ale teď najednou nic. Zkoušel jsem restartovat zařízení, ale to nepomohlo. Internetové připojení mám od poskytovatele, který říkal, že je všechno v pořádku z jejich strany. Když se podívám na kontrolku na routeru, tak svítí zeleně, což prý znamená, že je všechno v pořádku, ale já se nemůžu připojit k internetu. Zkoušel jsem i zapnout a vypnout Wi-Fi na telefonu a počítači, ale stále nic. Vlastně ani nevím, jestli je problém v routeru nebo někde jinde. Možná jsem udělal něco špatně při nastavení? Mám doma více zařízení a žádné z nich se nemůže připojit k síti. Co byste doporučili zkontrolovat jako první? Je možné, že by se mohl router nějak porouchat? Mám ho už pár let a je možné, že potřebuje aktualizaci nebo něco podobného? Rád bych věděl i to, jestli je nutné kontaktovat technickou podporu, nebo jestli si mohu nějak poradit sám. Děkuji za každou radu!

161 slov
1.6 minut čtení
29. 9. 2024
Dana Žemličková

Zkus tohle: zapni router na pár minut a pak ho zkus zase připojit. Zkontroluj, jestli máš správné kabely zapojené, občas se něco uvolní. Pokud máš možnost, zkus připojit počítač přímo k modemu, jestli internet jde bez routeru. Taky se podívej, jestli nemáš nějakou starou verzi firmwaru – na stránkách výrobce by mělo být, jak to aktualizovat. A jestli nic nepomůže, tak asi budeš muset zavolat technickou podporu. Může to být i problém s routerem, po letech používání se to stává.

80 slov
0.8 minut čtení
7. 1. 2025
Dominik Procházka

Můžeš zkusit pár věcí, co by mohly pomoct. Zkontroluj, jestli máš správně zapojený kabel od modemu do routeru. Někdy se to špatně zapojí a pak to nefunguje. Když už jsi restartoval router, tak zkus na chvíli odpojit i modem, počkej pár minut a pak to zapni znovu. Zkontroluj, jestli je na routeru nějaká tlačítko pro resetování – to může vyřešit spoustu problémů. Jestli máš možnost, tak se připoj k routeru přes kabel, abys viděl, jestli to dělá problém i takhle. Můžeš taky zkusit přihlásit se do administrace routeru (většinou přes IP adresu 192.168.1.1 nebo něco podobného) a podívat se na nastavení nebo aktualizace firmwaru. Když ani to nepomůže, tak bych asi zavolal technickou podporu, třeba ti poradí víc.

118 slov
1.2 minut čtení
21. 1. 2025
Jindřiška Holušová
Serverovny.cz/Články/Sniffing a Routering
Diagnostika problémů s routerem: Jak efektivně odhalit a vyřešit problémy?Praktické rady a techniky pro diagnostiku a řešení běžných problémů s routery v síti. Naučte se, jak rychle identifikovat a opravit problémy s připoje...
1000 slov
10 minut čtení
15. 4. 2024
Lucie Černá
Přečíst článek
Podobné otázky