Serverovny.cz/Fórum/Jak resetovat router a opraví to problémy?

Jak resetovat router a opraví to problémy?

Mám takový problém s internetovým připojením a už mě to začíná fakt štvát. Zkoušel jsem všechno možné – připojení se neustále seká, Wi-Fi signál vypadává, a když se pokusím něco stáhnout, tak to trvá věčnost. Předtím jsem měl router, který fungoval bez problémů, ale teď mi přijde, že je všechno nějak zmatečné. Slyšel jsem od kamaráda, že by možná mohlo pomoci router resetovat. Ale jak se to vlastně dělá? Je to složité? Co přesně mám udělat? Musím mít nějaké speciální znalosti, nebo je to jednoduché? A co se stane po resetu? Opravy se mi zdají jako dobrý nápad, ale bojím se, že tím něco pokazím. Musím pak znovu nastavovat všechna hesla k Wi-Fi a podobně? A co když se po resetu nic nezmění? Jaké jsou další kroky, které bych měl zvážit, pokud by to nepomohlo? Mám si třeba zavolat poskytovateli nebo zkusit jiné triky? Vím, že resetování může být jedním z řešení technických problémů, ale jak moc to vlastně pomůže v mém případě? Jak poznám, jestli to bylo úspěšné? Děkuju za jakoukoli radu!

173 slov
1.7 minut čtení
8. 7. 2024
Roman Matoušek

Resetování routeru může fakt pomoct s těma problémama, co popisuješ. Není to nic složitýho, většina routerů má na zadní straně malý tlačítko, který když podržíš třeba 10-15 sekund, tak se router resetne do továrního nastavení. Po resetu se ti ale vymažou všechna nastavení, takže budeš muset znovu zadat heslo k Wi-Fi a případně další nastavení, co jsi měl. Když to uděláš a problém přetrvá, zkus ještě pár věcí jako zkontrolovat dráty, jestli je modem v pořádku nebo zkusit jinou frekvenci Wi-Fi. Kdyby nic z toho nepomohlo, určitě se ozvi svýmu poskytovateli internetovýho připojení, třeba ti poradí nebo zjistí, že je někde chyba. Úspěch resetu poznáš podle toho, jestli se internet začne chovat líp nebo ne.

115 slov
1.2 minut čtení
27. 10. 2024
Bohuslav Roubal

Resetovat router je docela jednoduchý proces, většinou stačí najít malý resetovací tlačítko vzadu na routeru, držet ho asi 10-15 sekund, dokud se nerozsvítí kontrolky. Co se týče problémů s připojením, reset může pomoct vyřešit zmatek v nastavení nebo problémy s firmwarem. Ale pozor, po resetu se ti smažou všechny nastavení, takže budeš muset znovu nastavit Wi-Fi jméno a heslo. Zkus si to napsat někam, než to uděláš. Pokud to nepomůže, tak máš pravdu, zavolat poskytovateli nebo zkusit nějaké další triky jako změnu kanálu Wi-Fi nebo aktualizaci firmware může být dobrý nápad. Jak poznáš úspěch? No, pokud se ti internet začne chovat normálně a nebudeš mít ty samý problémy, tak je to úspěch. Jinak zkus hledat další rady online nebo se ptej dál.

122 slov
1.2 minut čtení
7. 11. 2024
Ludmila Jandová
Serverovny.cz/Články/Sniffing a Routering
Diagnostika problémů s routerem: Jak efektivně odhalit a vyřešit problémy?Praktické rady a techniky pro diagnostiku a řešení běžných problémů s routery v síti. Naučte se, jak rychle identifikovat a opravit problémy s připoje...
1000 slov
10 minut čtení
15. 4. 2024
Lucie Černá
Přečíst článek
Podobné otázky